Keukenblad

Toe aan een geheel nieuwe keuken? Denk goed na welk keukenblad je kiest.

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Keukenblad: de verhoogde werkvloer van je keuken

Het keukenblad is én de dagelijkse legplank voor al je keukenbezigheden én een van de meest in het oog springende delen van je keuken. Je keukenblad moet eigenlijk een alleskunner zijn: fraai ogen, bestand zijn tegen hitte, water en een stootje en ruimte bieden voor alles dat je heen en weer schuift in je keuken. Wil je meer weten over een bepaald keukenblad? Of heb je gewoon een vraag? Dan kunnen wij je van dienst zijn. Onze specialisten geven namelijk advies op maat.

Soorten en typen bladen

Alles begint bij goed materiaal. De meest gebruikte materialen voor een goed keukenblad zijn:

 • composiet
 • natuursteen
 • kunststof
 • RVS
 • massief hout

Composiet heeft een uitstraling van kristal en kan je hete pannen goed aan. Krassen krijgen moeilijk vat op composiet en je keuken krijgt met dit type keukenblad echt cachet. Natuursteen is iets grilliger qua aanzicht want de natuur heeft zulk steen z’n eigen, steeds wisselende kleurnuances gegeven. Vaak worden dit soort bladen van graniet, leisteen, marmer of kwartsiet gemaakt. Composiet en natuursteen behoren tot de high end van de keukenbladen en zijn dus iets prijziger.

Anders is dat met een kunststof keukenblad. In feite gaat het dan om watervast verlijmd multiplex, verrijkt met een laagje HPL-laminaat. Het is best wel sterk maar lang niet zo krasvrij als composiet. RVS bladen zijn ook een optie voor je keuken. Ze waren lang in de mode maar tegenwoordig worden ze minder gekozen. Als een metaallegering je bevalt, is een RVS keukenblad een prima keuze.
Tot slot is er nog het massief houten keukenblad, net als natuursteen gezegend met een prachtige uitstraling. Wel is dit materiaal kwetsbaar voor krassen en (te) hete pannen.

Bijzondere keukenbladen

Minder voorkomend maar ook mogelijk is een keramisch keukenblad. Daar krijg je een moderne uitstraling mee te pakken. Of je zou kunnen kiezen voor een betonnen variant, soms ook voorzien van een terrazolaag. Dit geeft je keuken een stoer en sterk uiterlijk. Beton vindt trouwens steeds meer ingang in de keuken. Er is ook gehard glas. Een keukenblad van industrieel gehard glas is net als eentje van composiet heel hygiënisch. Je hebt de keuze uit een mat of een glanzend oppervlak. Bedenk wel voor je kiest, wat voor jouw situatie echt meetelt bij een keukenblad:

 • hygiëne
 • onderhoud
 • stootvastheid
 • bestand tegen hitte
 • bestand tegen krassen
 • bestand tegen zuren
 • esthetische kwaliteit
loodgieter

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

Als je hebt aangevinkt wat voor jou het belangrijkst is, kunnen onze specialisten je het best mogelijke keukenblad aanraden. Je ziet: ook de keuze is dus maatwerk!

Kunststof blijft numero uno

Een keukenblad van kunststof, dat is waar de meerderheid van de Nederlanders nog steeds graag voor gaat. Kunststof is uitermate functioneel, goed geprijsd en van alle aanrechtbladen het meest onderhoudsvriendelijk. In ons assortiment beschikken wij over veel soorten kunststof bladen; daarbij werken we alleen samen met de beste merken. Wil je meer weten over kunststof bladen voor je keuken? Of heb je er een vraag over? Dan kunnen wij je van dienst zijn. Neem even contact op en je zult zien dat wij het perfecte advies kunnen bieden voor je nieuwe keukenblad.

keuken plaatsen

Keuken plaatsen

Doe jij niets liever dan kokkerellen of uitgebreid dineren met vrienden? Dan kunnen wij je van dienst zijn. Keukenwacht is al jaren de expert op het gebied van keukens.

Meer lezen

keuken renovatie

Keuken renovatie

Naast het repareren van elementen in je keuken kun je ook kiezen voor een complete keukenrenovatie. Hierbij word je keuken omgebouwd tot de keuken die past bij jouw stijl en smaak.

Meer lezen

keuken reparatie

Keuken reparatie

Het repareren van defecte elementen in je keuken zorgt ervoor dat je keuken er weer als nieuw uitziet.Het is niet altijd nodig om een grote investering te doen om je droomkeuken creëren.

Meer lezen

offertes

Offertes aanvragen

Wil je meer weten over het plaatsen, renoveren of repareren van je keuken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek alle mogelijkheden. Zo kies je altijd voor de voordeligste optie.

Meer lezen

Review van: Mevr. Hulst
Ontvangen op: 18.05.2024

Ik had echt geen flauw idee wat er allemaal komt kijken bij het verbouwen van een keuken. Wij wilden wat modernere apparatuur in onze keuken, waardoor een extra groep moest worden…

N.a.v een aanvraag uit Dokkum

Review van: Dhr. Schagen
Ontvangen op: 16.05.2024

Al maanden waren we op zoek naar een betaalbare keuken. Het liefst wilden we een nieuwe, maar dit was ons toch iets te prijzig. We zijn daarom voor een renovatie. We hebben een nu een geheel…

N.a.v een aanvraag uit Lochem

Review van: Dhr. Broeshart
Ontvangen op: 15.05.2024

Al maanden waren we op zoek naar een betaalbare keuken. Het liefst wilden we een nieuwe, maar dit was ons toch iets te prijzig. We zijn daarom voor een renovatie. We hebben een nu een geheel…

N.a.v een aanvraag uit Nieuwerkerk aan den IJssel

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Aantal gerenoveerde keukens
Aantal keukens geplaatst

Relevante keurmerken

keurmerk_logo