Keukenkranen

Toe aan een geheel nieuwe keuken? Denk ook goed na welke kraan je kiest.

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Keukenkraan, de waterval van je keuken

Heb jij wel eens goed een hele keuken bekeken? Zo’n keukenkraan boven de spoeltafel is daar maar een klein onderdeel van. Toch is nu juist de keukenkraan van groot belang voor je keuken. Je vult er emmers en kannen mee, spoelt er pannen mee om en doet er vaak een afwasje. Denk bijvoorbeeld ook aan al die keren dat je je handen wast. Je keukenkraan is eigenlijk jouw verlengstuk. Die moet dus ook bij jou passen. Bij de manier waarop jij kranen opent en dicht zet. Daarnaast moet je keukenkraan zeer betrouwbaar werken en robuust zijn. Hij moet tegen een stootje kunnen. En natuurlijk werken zoals jij dat graag wilt. Gebruiksvriendelijk naar jouw wensen toe, dus.

De ene keukenkraan is de andere niet

Wij hebben veel verschillende keuzes in ons assortiment waar het om je nieuwe keukenkraan gaat. Welke soort keukenkraan bij jouw situatie past, hangt heel erg af van waar je deze gaat plaatsen. Tegen de wand? Op het keukenblad? Dat laatste is veel vaker het geval dan het eerste. En bij dit type keukenkraan zijn er twee heel gewilde soorten: de eenhendelmengkraan en de tweeknopsmengkraan. Het mag duidelijk zijn dat deze soorten in tal van kleuren, merken en designs te koop zijn. De keuzemogelijkheden zijn dan ook grandioos. En juist wij hebben veel verschillende keuzes in ons assortiment!

Er zijn trouwens ook kranen die extra gebruiksmogelijkheden hebben. Wat te denken bijvoorbeeld van een keukenkraan met handdouche? Heel handig om groenten af te wassen. Of om de vaat voor te spoelen voordat je die in je vaatwasser zet. Ook de kookkraan is zo’n kraan met extra functie. Met zo’n Quooker tap je direct kokend water uit de kraan.

Hoe draait een keukenkraan?

Een overzicht van soorten keukenkranen als je ze vanuit hun werking benadert:

  • standaard
  • kogel
  • met keramische schijven
  • met cartridge

De standaardkraan geldt als de kraan van vroeger: met een warm- en een koudknop en een kraanleertje dat altijd het gevaar inhoudt van lekken. Zo’n kraan dien je stevig dicht te draaien.

De kogelkraan laat je water lopen via een hendel die over een bolle oppervlakte beweegt, de kogel. Ook deze is een beetje lekgevoelig.
Een keramische kraan laat twee schijven over elkaar schuiven om zo de gevraagde temperatuur en de kracht van de straal te regelen. Weinig onderhoud voor deze kranen maar de prijs is er wel naar.
Kranen met een cartridge lijken wel wat op een kogelkraan. Alleen bedient dit type het watervolume in een op- en neergaande beweging.

loodgieter

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

Materiaalkeuze

Onze kranen worden van verschillende materialen gemaakt. Een kort overzicht:

  • massief messing
  • messing-chroom
  • verchroomd messing
  • zinklegering

Een massief messingkraan doet het goed in gebieden met hard water. Bij messing-chroom moet je de beschermlaag zorgvuldig goed houden. Een keukenkraan van zink heeft niet een erg lange levensduur. Een keukenkraan van verchroomd messing houdt het langer vol en is betaalbaarder dan een massief messing kraan.
Er zijn ook plastic kranen in de handel. Ons advies: waag je er niet aan, de kans van falen is levensgroot.

Op zoek naar de juiste kraan

Bij Keukenwacht zijn we gespecialiseerd in keukenkranen. Jij kiest uit het ruime assortiment. De looks van je keukenkraan zijn natuurlijk van belang. Je komt wel voor vragen te staan. Welke hendel wil je? Wil je een keukenkraan met een douchekop? Welke kraan past goed bij je keuken? Als je je oude keukenkraan vervangt, moet je natuurlijk ook rekening houden met de gaten in je aanrecht. Waar een eengreepsmengkraan aan één gat genoeg heeft, vereisen traditionele mengkranen er vaak drie. Keukenwacht kan je perfect advies geven over je nieuwe keukenkraan. Laat van je horen en we helpen je zo spoedig mogelijk.

keuken plaatsen

Keuken plaatsen

Doe jij niets liever dan kokkerellen of uitgebreid dineren met vrienden? Dan kunnen wij je van dienst zijn. Keukenwacht is al jaren de expert op het gebied van keukens.

Meer lezen

keuken renovatie

Keuken renovatie

Naast het repareren van elementen in je keuken kun je ook kiezen voor een complete keukenrenovatie. Hierbij word je keuken omgebouwd tot de keuken die past bij jouw stijl en smaak.

Meer lezen

keuken reparatie

Keuken reparatie

Het repareren van defecte elementen in je keuken zorgt ervoor dat je keuken er weer als nieuw uitziet.Het is niet altijd nodig om een grote investering te doen om je droomkeuken creëren.

Meer lezen

offertes

Offertes aanvragen

Wil je meer weten over het plaatsen, renoveren of repareren van je keuken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek alle mogelijkheden. Zo kies je altijd voor de voordeligste optie.

Meer lezen

Review van: Mevr. Verboom
Ontvangen op: 18.04.2024

Via via heb ik een 2e-handskeuken op de kop weten te tikken. Zelf kon ik deze niet plaatsen, dus ging ik op zoek naar iemand die dat wel kan. Via Keukenwacht is mijn keuken snel en kundig…

N.a.v een aanvraag uit Hoogeveen

Review van: Dhr. Verschut
Ontvangen op: 16.04.2024

Al maanden waren we op zoek naar een betaalbare keuken. Het liefst wilden we een nieuwe, maar dit was ons toch iets te prijzig. We zijn daarom voor een renovatie. We hebben een nu een geheel…

N.a.v een aanvraag uit Nieuwegein

Review van: Dhr. Oosterhout
Ontvangen op: 15.04.2024

Ik had echt geen flauw idee wat er allemaal komt kijken bij het verbouwen van een keuken. Wij wilden wat modernere apparatuur in onze keuken, waardoor een extra groep moest worden…

N.a.v een aanvraag uit Den Bosch

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Aantal gerenoveerde keukens
Aantal keukens geplaatst

Relevante keurmerken

keurmerk_logo