Kookeiland

Toe aan een geheel nieuwe keuken? Misschien is een kookeiland wat voor jou.

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Kookeiland: kokkerellen in goed gezelschap

Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van keukenontwerp. Een van de meest gewilde dingen in een keuken is wel een kookeiland. Kook jij ook zo graag aan zo’n eiland, met je vrienden en familie op barkrukken aangeschoven? In veel gevallen kun je zo’n droom verwezenlijken want tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van het kookeiland. Het enige dat tegen kan zitten in het verwezenlijken van je kookeilanddroom, is een te beperkte ruimte in je keuken. Onze specialisten geven eerlijk advies en op de juiste maat. Wij zijn gespecialiseerd in kookeilanden en willen graag met je samenwerken aan je droom!

Rondje rond het aanrecht

Je hebt toch wel snel 18 m2 aan keukenoppervlak nodig om een kookeiland te kunnen plaatsen. Als je keuken in een open ruimte met je woonkamer staat, is er al veel mogelijk. Een kookeiland kun je zien als een vrijstaand deel van je aanrecht. Vaak zijn er keukenkastjes onder gemonteerd. Vaak zit er ook een kookplaat in, maar dat hoeft niet! Je kunt er ook alleen een spoelbak in hebben of het enkel als werkoppervlak gebruiken. Een kookeiland laat zich in al die gevallen wel goed lenen om aan te schuiven.

Wij geven je graag tips omtrent je hele keuken als je een kookeiland overweegt. Heb je er bijvoorbeeld graag een spoelbak in, dan raden wij je aan om de vaatwasser ook in het kookeiland te plaatsen. Van groot belang is de afzuiging boven een kookplaat. Je kunt kiezen voor een vrijhangende schouwkap of voor een ruimtelijker oplossing zoals een rooster in je plafond. Of zelfs voor een prijzige oplossing, zoals afzuiging in het aanrechtblad zelf.

Uitnodigend om aan te schuiven

Van alle voordelen die een kookeiland je brengt, is het wel de buzz en de gezelligheid die het meest zal aanspreken. Dit is perfect als je als keukenprins(es) contact wilt blijven houden met de rest van het gezin of je gasten. Die het heel gezellig vinden om aan te schuiven bij het kookeiland. Je vrienden en familie zijn dus op proostafstand bij een goed glas wijn als je kookt.

De condities voor een kookeiland vooraf checken

Heb jij niets liever dan zo’n schitterend kookeiland in je keuken staan? Wij kunnen je daar absoluut mee van dienst zijn. Onze specialisten geven advies op maat. Alleen moet je voordat je zo’n kookvoorziening je huis binnen brengt, wel even de volgende zaken nalopen. Er zijn namelijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij je beslissing om zo’n geweldig kookeiland te nemen:

  • minimaal 150 x 90 cm aan ruimte nodig
  • water en elektra moet je kunnen aanvoeren
  • de afzuigkap is van belang
  • het materiaal van je werkblad is bepalend voor lengte van blad
  • is er wel voldoende loopruimte als je er ook een bar van maakt
  • ga je voor een spoeleiland, een schiereiland of een kookeiland
loodgieter

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

Het laatste punt betekent het volgende: de kookvoorziening moet voldoende afzuigmogelijkheden bieden en ook genoeg ruimte naast/rond de kookplaat. Bij kleinere keukenruimtes voldoet een schiereiland omdat je dan maar een één kant loopruimte hoeft te creëren. Een spoeleiland is ideaal met een keukenbar.

Op weg naar het best mogelijke kookeiland

Denk eens na over de meerwaarde van zo’n fantastisch kookeiland. Wij hebben tal van keuzes in ons assortiment voor je gereed. Doe jij niets liever dan fijn koken maar ondertussen wel in goed gezelschap verkeren? Dan zijn wij je graag van dienst. Stel je vragen omtrent een kookeiland aan ons. Je zult zien dat wij met goede adviezen reageren. En dat is de moeite waard, want een kookeiland moet kwalitatief zijn, goed functioneren, en je nergens in je beweeg- of loopruimte hinderen.

keuken plaatsen

Keuken plaatsen

Doe jij niets liever dan kokkerellen of uitgebreid dineren met vrienden? Dan kunnen wij je van dienst zijn. Keukenwacht is al jaren de expert op het gebied van keukens.

Meer lezen

keuken renovatie

Keuken renovatie

Naast het repareren van elementen in je keuken kun je ook kiezen voor een complete keukenrenovatie. Hierbij word je keuken omgebouwd tot de keuken die past bij jouw stijl en smaak.

Meer lezen

keuken reparatie

Keuken reparatie

Het repareren van defecte elementen in je keuken zorgt ervoor dat je keuken er weer als nieuw uitziet.Het is niet altijd nodig om een grote investering te doen om je droomkeuken creëren.

Meer lezen

offertes

Offertes aanvragen

Wil je meer weten over het plaatsen, renoveren of repareren van je keuken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek alle mogelijkheden. Zo kies je altijd voor de voordeligste optie.

Meer lezen

Review van: Mevr. Osterhoudt
Ontvangen op: 18.04.2024

Via via heb ik een 2e-handskeuken op de kop weten te tikken. Zelf kon ik deze niet plaatsen, dus ging ik op zoek naar iemand die dat wel kan. Via Keukenwacht is mijn keuken snel en kundig…

N.a.v een aanvraag uit Neede

Review van: Dhr. Scheer
Ontvangen op: 16.04.2024

Ik had echt geen flauw idee wat er allemaal komt kijken bij het verbouwen van een keuken. Wij wilden wat modernere apparatuur in onze keuken, waardoor een extra groep moest worden…

N.a.v een aanvraag uit Bilthoven

Review van: Dhr. Oosterhout
Ontvangen op: 15.04.2024

Ik was mijn keuken helemaal zat en probeerde mijn partner te overtuigen om een nieuwe keuken te nemen. Hij vond dit veel te duur. Toen kwam ik bij Keukenwacht terecht. Ik zag dat zij daar ook…

N.a.v een aanvraag uit Hattem

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Aantal gerenoveerde keukens
Aantal keukens geplaatst

Relevante keurmerken

keurmerk_logo