ethnicnature

Wat zijn de keukentrends van 2018?

ethnicnature

Aardetinten, zwart, goud of koper. Wanneer je een nieuwe keuken uit gaat zoeken, is het belangrijk om een basiskleur uit te zoeken die goed bij jou past. Je wilt er natuurlijk lang plezier van houden. We laten je graag de trends van 2018 zien.

Ethnic Nature keuken

Een van de nieuwe trends in 2018 is Ethnic Nature. Zoals in de naam al staat aangegeven, is deze trend geïnspireerd door de tropische natuur en etnische culturen. Denk hierbij aan het gebruik van grof hout, aardetinten en planten. Andere trends zoals industriële materialen passen hier goed bij, zoals koper, goud of metaal. Een voorbeeld van Ethnic Nature is een grof houten keukenblad met een metalen of gouden wasbak en kraan.

Ook voor mensen met groene vingers is deze trend een geschikte keuken. Planten zullen jouw Ethnic Nature keuken goed aanvullen. Je kan bijvoorbeeld je eigen cherrytomaatjes, basilicum of selderij kweken. Hierdoor kleurt jouw keuken groen, en haal je de natuur in huis. Je noemt dit Indoor Gardening, een van de andere grote trends in 2018.

Monochrome keuken

Monochroom is minder exotisch dan Ethnic Nature. Het is een van de vele terugkerende trends, zo ook weer in 2018. Een keuken helemaal in één kleur, of diverse tinten van één kleur. Monochroom ziet er strak en modern uit, dat is ook gelijk wat deze keuken zo mooi maakt.

Steeds meer mensen kiezen voor een matzwarte keuken, in plaats van de oude vertrouwde witte kleur. Een matzwarte keuken geeft een luxueuze uitstraling, en is één van de populairste trends van 2018. Door verschillende materialen en structuren te gebruiken zorg je voor meer levendigheid in je monochrome keuken. Combineer bijvoorbeeld een gladde zwarte kookplaat met ruwhouten keukenkastjes en hang katoenen theedoeken op.

De woonkeuken

Gezellig kletsen en borrelen tijdens het koken, dat vinden we allemaal leuk. In plaats van een aparte keuken en woonkamer, willen veel mensen vaker één ruime kamer. Dit is een van de trends die we in 2018 steeds vaker zien terug komen. Een centrale ruimte in je woning, waar een plaats ontstaat waar het hele gezin samenkomt.

Je kunt gemakkelijk een woonkeuken creëren door barkrukken of hoge stoelen te plaatsen aan je keukenblad of kookeiland. Je kunt je keukenblad of kookeiland gebruiken als een eettafel, hierdoor krijg je dat woonkamer-gevoel. Om helemaal met de trends van 2018 mee te gaan, kun je je woonkeuken combineren met een monochrome of Ethnic Nature uitstraling.

Advies over trends van 2018

Wil je graag een nieuwe keuken, laat je dan inspireren door deze trends. Wij helpen jou bij Keukenwacht graag op weg. Bij Keukenwacht werken wij met de beste installateurs uit de keukenindustrie. Wil je meer informatie over onze werkwijze, of wil je je graag laten adviseren door een vakman over nieuwe trends, neem dan contact met ons op door het contactformulier op de website in te vullen.